sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Housuja

Koulussa oli housukurssi joskus viime vuoden puolella. Tein itselleni korkeavyötäröiset shortsit, jollaisista olen haaveillut jo pitkään sekä asiakastyönä Jetrolle farkut. Niitä tehdessäni innoistuin denimistä materiaalinina ihan eri tavalla.

Molempia housuja tehdessä jo itse housun peruskaavaa jouduttiin muuttamaan harjoitushousujen sovituksen jälkeen melko paljon.


Jonnan housujen peruskaava
Jonnan housujen peruskaava korjattu
Omassa kaavassani edestä otettiin pituutta pois ja taakse lisättiin. Lantionkaarta myös suoristettiin.Jetron housujen peruskaava
Jetron housujen peruskaava korjattu


Jetron housujen peruskaavaa levennetiin aikalailla koko matkalta, niin saatiin tilaa reidelle ja muutenkin liikkumavaraa. Jetrolla on muutenkin erikoinen keho harrastuksiensa vuoksi, suuret reidet ja kapea vyötärö. Hänen on hankalaa löytää hyvinistuvia housuja itselleen kaupasta. Arjessaan hän liikkuu paljon ja hakee housuiltaan lähinnä kestävyyttä ja käytännöllisyyttä. Housut päädyttiin tekemään denimpaloista, joita oli jäänyt aiemmasta tilaustyöstä.

Kuvia! Halusin testata pitkään kaapissa pyörineitä maskeerausjuttuja, joten maskeeraus myös minun käsialaani. Kuvaus Anna Sivula ja muokkaus Jetro Sukkela. Kuvauspaikkana Lompanlinna.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti